top of page
Search

EĞİTİM GERÇEKTEN İSTEYENE VERİLDİĞİNDE SONUÇ VERİR

Updated: Oct 5, 2021

“Online Eğitim almak mı?” Yazımız ile dilimiz döndüğünce Eğitim’den bahsetmiştik.

Eğitim istemeyene verilemez. Gerçekten isteyen kişiye verildiğinde sonuç verir. Eğitim almak istemeyen ya da doğrusunu derinini öğrenmeye odaklanmamış kişilere eğitim vermek öyle zordur ki!


Bir Eğitimci düşünün karşısındakiler “Hocam yeter ki siz bize sınavı geçirin, ayrıntıya ihtiyacımız yok” desinler. Bunu ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. Çünkü eğitim, öğretim ve formasyon bilgilerim bana örneklemelerin, neden- sonuç ilişkilerinin öğrenmeyi pekiştireceğini göstermişti. Yani karşı tarafın ayrıntı zannettikleri örnek vakalardı ve anlatımı güçlendirmek için kullanılmıştı.


Yine aynı şekilde yayınlanan birçok online eğitimimizde bazı katılımcılar “Biz kaydolduk, sertifika alamadık” şikayeti ile dönüyorlar. “Eğitim almadan, sınavları geçmeden sertifika alınmaz” dendiğinde de, eğitim iade ediliyor. Bu seçeneğin olması güzel.


Pandemi'den dolayı eğitim sürecinden çocuk, genç, yetişkin hepimiz nasibimizi aldık. Özellikle çocukların ve gençlerin en büyük hakkı olan “EĞİTİM HAKKI” öğretmenlerden daha çok karar vericilerin anlık istekleri ile yön buldu. Öğrenmek isteyen çocuklar, gençler, yetişkinler için her yer okul. Örgün bir öğretim olmasa da her birey kendi gelişimini tamamlar.


Yüz yüze gelmenin Pandemi'de imkansız hale gelmesi ile mekan farklı olsa da yüreğe ve zihne dokunmak zor değil aslında. “Virtual” olarak da geçen “canlı eğitim” seanslarında bunu çok iyi bir şekilde gördük. Eğitim esnasında her iki taraf için biraz daha yorucu bir süreç olması yanı sıra, kişi sayısı az olduğunda verimliliğin en üst seviyede olduğu da açıktır. Önemli olan o anda zihnini açmak ve odaklanmak.


Aynı anda her şeyi yapmak isteyen, aklı oyunda olan çocuk ve genç grubunda odaklanmayı sağlamak tabi ki daha zor. Bu noktada eğitimcinin iletişim yeteneği farkını ortaya koyar. Bunu geçtiğimiz dönem fazlasıyla gördük ve yaşadık. Kimi Eğitimci karşısındakini sıkmadan ekran başında tutabiliyorken, kimisi de ekran ile savaş vermekten bir şey anlatamaz oldu.

Şu dönemde çocuk ve gençler için online eğitimin karantina dönemlerinde aksatılmış olması küçük bir ayrıntı gibi gözükse de aslında manidar.


Eğitim bir ihtiyaçtır. Bir toplumun gelişimi ve doğru bir kültür oluşumunda en önemli etkendir. Eğitmen kalitesi verilecek eğitimin kalitesini de belirler. Özel Eğitim Kurumları verdikleri hizmeti Eğitmen ve programlarının kalitesi olarak da ortaya koymalıdır.


Çünkü,


EĞİTİM GERÇEKTEN İSTEYENE VERİLDİĞİNDE SONUÇ VERİR


Gelişmek ve iyileşmek için yolculuğunuzda size eşlik edenleriniz istekli olsun dileklerimizle.


Sağlıklı günlere, 03.09.2021 Fatma AKKUŞ İnceoğlu


60 views1 comment
bottom of page